Ортопедия

ОРТОПЕДИЯ

ПРОТЕЗИРАНЕ

Загуба на зъби може да е вследствие на заболяване на зъб, определени заболявания на организма, след травма или прием на някои медикаменти. Непосредствено след загубата на зъбите, челюстната кост започва да се свива и изтънява, както всяка структура в човешкото тяло, която изгуби функцията си. С времето костта изтънява дотолкова, че възстановяването и невъзможно или е свързано със сложни и скъпи манипулации. Останалите без опора зъби, започват да се изместват към празнината, като по този начин допълнително губят своята стабилност. Тези зъби все по-трудно компенсират дъвкателното налягане от зъбната редица и често се разклащат. Това може да доведе и до тяхната загуба, свързана с нова загуба на кост и повтаряне на порочния кръг.
Протетично лечение: Изработват се корони, мостове от металокерамика, бленд – керамика , бленд – метал с пластмаса, чист метал, временни корони и мостове от пластмаса, протезни конструкции – снемаеми, с куки, без куки, от обикновена пластмаса или от валпласт (еластична протеза), моделно лети протези с куки, стави, траверси инмедиатни протези, прагово и безпрагово пилене.
       
Ортопедията (протетична стоматология) цели да възстанови целостта на зъбната редица и на разрушените твърди зъбни тъкани.За тази цел се използват различни зъбни протези.

Качествените протези съчетават три основни функции - зъбите се предпазват от по-нататъшно разрушаване, коригира се формата и цвета на зъбите и се възстановяват поврежданията. При нас може да получите обективна консултация. Индивидуалният ни подход към всеки пациент ни позволява да изберем най-оптималния вариант за лечение. Ние предлагаме различни видове протезиране.

Неподвижно протезиране (коронки и мостове)

- металокерамика - това се явява най-разпространения вид на неподвижно протезиране. Преимуществата са голямата твърдост и добрия естетичен ефект, а недостатъкът е че значително се изпиляват зъбите.

- безметалова (чиста) керамика - въпреки високия и естетичен ефект такава конструкция е достатъчно чуплива, поради което е добре да се използва на предните зъби.

- циркониеви коронки - те съчетават в себе си висока твърдост и способност да задоволят и най-високите Ви естетически изисквания.

- керамични фасети, инлей, онлей, овърлей (микропротези) - тези конструкции са естетични, твърди на изтриване и са конкуренция на реставрациите с фотополимери.

Подвижно протезиране

- плакови протези

- моделно ляти протези

Комбинирано протезиране - ставни протези. Това са по функционални и естетични протези. За тяхното използване е необходимо изработването на специални коронки върху опорните зъби. В тези коронки са вградени малки стави (ключалки), а в протезата е предвидена специална матричка. Тези елементи са невидими за околните.

КЛИНИЧЕН СЛУЧАЙ НА КАБИНЕТА

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg